Choď na obsah Choď na menu
 

Miley Cyrus

 

Celé meno: Destiny Hope Cyrus

Vek: 19 rokov

Dátum narodenia: 23.11.1992

Miesto narodenia: Nashville, Tennessee, USA

Povolanie: herečka, speváčka, textárka

Znamenie: strelec

Výška: 165 cm


Životopis

Miley Ray Cyrus, rodným menom Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, speváčka a textárka. Známa je predovšetkým vďaka svojej úlohe Miley Stewart alias Hannah Montana v americkom televíznom programe Hannah Montana, ktorý vysiela televízia Disney Channel.

Miley Cyrus sa narodila v Nashville v štáte Tennessee a je dcérou Leticia Tish a country speváka Billyho Ray Cyrusa. Má dvoch nevlastných bratov - Christophera Codyho a Trace Cyrusa, ďalej má nevlastnú sestru Brandi, mladšieho brata Braisona a mladšiu sestru Noah, ktorá je tiež herečkou. Navštevovala strednú školu Heritage Middle School a bola tu roztlieskavačkou. Vyrastala na farme svojich rodičov kúsok od Nashville.

O herectvo sa Miley Cyrus začala zaujímať vo svojich 9-tich rokoch, kedy so svojou rodinou dočasne bývali v Toronte v Kanade. Na televíznych obrazovkách sa prvýkrát objavila v televíznom seriáli jej otca zvanom "Doc", kde hrala dievča Kylie. V roku 2003 si zahrala v úspešnom filme Big Fish (Veľká Ryba) od Tima Burtona. Najväčší zlom jej kariéry nastal, keď vyhrala casting na hlavnú postavu v sitcome Hannah Montana. Podľa viceprezidenta Disney Garyho Marsh, bola Miley Cyrus do úlohy obsadená vďaka svojej energickej povahe.

24. októbra 2006 vydalo Walt Disney Records prvý soundtrack k programu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songov, ktoré v relácii zaspievala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Júna 2007, presne 8 mesiacov po vydaní prvého soundtracku, vydáva Miley Cyrus dvojalbum s názvom "Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus". Prvé CD slúžilo ako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhej bolo jej debutním sólovým albumom. Sama si napísala 8 z 10 pesničiek na tomto albume. Song "See You Again" sa stal jej prvou pesničkou, ktorá sa umiestnila v top 10 v hitparáde Billboard Hot 100.

O rok neskôr vydáva Miley Cyrus svoje druhé album Breakout. Táto doska je prvým albumom Miley Cyrus, ktorá nemá žiadnu spojitosť so sitcomom Hannah Montana. Singel "7 Things" sa stal jej najúspešnejším hitparádovým singlom, na ktorý je Miley veľmi pyšná a sama si singel zložila. Tiež song Fly on The Wall (Moucha na stene) má Miley veľmi rada.

18. Októbra 2007 sa vydala na tour ako Hannah Montana. Tour odštartovala v St. Louis, Missouri a kvôli obrovskému záujmu bola predĺžená až do 31. Januára 2008. Počet vystúpení tak dosiahol neuveriteľného čísla 69. 14. Septembra 2008 vystúpila s niekoľkými ďalšími umelcami v Gibson Amphitheatre, Universal City, Kalifornia na benefičnom koncerte, ktorého výťažok šiel na výskum rakoviny.

Podľa časopisu Parade a US Weekly si Miley Cyrus zarobila v roku 2007 krásnych 18,2 miliónov.

V rozhovore pre noviny USA Today uviedla, že viera v Boha je hlavná vec a že práve vďaka Bohu pracuje v Hollywoode. V rozhovore pre časopis Parade dodala, že so svojou rodinou chodí pravidelne do kostola.

V júni 2009 sa konečne u nás v kinách objaví film "Hannah Montana: The Movie". Miley bude musieť urobiť životné rozhodnutie a určite sa aj zasmejete. Je to zas niečo nové av Amerike to má veľký úspech.

Miley bola už aj v Bielom dome na želanie Obamových dcér.

Miley trpí hypoglykémiou (vážnou chorobou podobnou cukrovke), podobne ako Nick Jonas, avšak ten má cukrovku.

Miley vydala v roku 2009 knihu "Miles to go", ktorá pojednáva o jej živote na základnej škole, o vzťahoch s rodinou, ako sa dostala do úlohy Hannah Montany a najdôležitejších okamihoch jej života.

V roku 2009 sa Miley vydala na svetové turné "Wonder tour", kde prezentujú okrem pesničiek z predchádzajúcich albumov aj pesničky z jej nového albumu "Time of our lives"

V roku 2012 natočila ďalší úspešný film, LOL, kde hrá hlavnú postavu, Lolu.                                                                                                                           
miley-cyrus-marie-claire-march-2011-photoshoot-hot.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.